
1. Ir mainījušās olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku attiecības. Cilvēki vairāk patērē piesātinātos taukus un rafinētos ogļhidrātus.
2. Taukskābju attiecība – fermās audzēti dzīvnieki ir fiziski neaktīvi, tādēļ to produktos praktiski nav Omega-3 taukskābju, toties ir augsts piesātināto tauku daudzums.
3. Mūsdienās uzturā ir zemāks mikroelementu daudzums. Vairums vitamīnu un minerālvielu ir zuduši, piemēram, tādos produktos ka maize un milti.
4. Ļoti audzis ir sāls patēriņš un samazinājies augļu patēriņš. Zinātnieki ir aprēķinājuši, ka sāls patēriņš ir audzis par 400% un zemā augļu patēriņa dēļ ir stipri krities kālija daudzums uzturā.
5. Samazinājies šķiedrvielu daudzums – rafinētie cukuri, augu eļļas, alkohols un piena produkti nesatur šķiedrvielas un rafinētie graudi satur daudz mazāk šķiedrvielu nekā pilngraudu produkti. Atceries – jo baltāks ēdiens izskatās, jo mazāk tajā šķiedrvielas.
6. Pārmērīgs skābju daudzums organismā, kas ir nevēlams veselībai.
7. Augsta glikēmiskā slodze, industriāli apstrādātiem produktiem ir augts glikēmiskais indekss, kas paaugstina cukura līmeni asinīs, kas var bojāt asinsvadus un izraisīt II tipa cukura diabētu.
Atceries, kas tu esi tas ko tu ēd, izvēloties, ko liksi iepirkuma grozā, padoma vai tas sniegs labumu tavam ķermenim un organismam vai tieši otrādāk liks tam strādāt ar dubultu slodzi. Esi vesels!