
Produktu īpašības
Rekomendējam
Medus labums cilvēka organismam
Medus ir produkts, kas satur tikpat daudz kaloriju kā cukuru, bet tā veselīgums ir acīmredzams, jo medū ir daudz organisko skābju, magnijs, fosfors, kalcijs, kālijs, sērs, vitamīns B, vitamīns A un daudzi citi. Medum piemīt pretiekaisumu un tonizējošs efekts, tas paātrina audu reģenerācijas procesu un uzlabo vielmaiņu. Pietiek ar vienu karotīti divas reizes dienā, lai papildinātu “salduma nelīdzsvaru”, taču nav vērts aizrauties ar medu, jo tas var izraisīt alerģiju. Medu nevar pilnībā pieskaitīt ne pie dzīvnieku, ne pie augu produkta. Tas ir tas, kaut kas pa vidu. Medus unikalitāte ir tāda, ka tas ir viens no nedaudzajiem barojošiem produktiem, kas tiek sagremots 100% (piemēram, piens tiek sagremots par 91%).
Bez cukura, medū ir liels daudzums vitamīnu (kartoīns, E, K, C, B6, B5, B3, B2,B1) un mikroelementi (kālijs, kalcijs, hlors, dzelzs, jods, cinks, fluors, varš, kobalts, sērs, magnijs, nātrijs, fosfors, kā arī litijs, alumīnijs, titāns, sudrabs, alumīnijs, hroms, molibdēns, bors, niķelis). Vitamīni, kas ietilpst medus sastāvā, ir daudz efektīvāki, nekā mākslīgi iegūtie, jo tie jau ir savienoti ar dabīgām un bioaktīvajām vielām, kas ievērojami palielina to darbību. Plašā mikroelementu spektrā medum ir būtiska ietekme uz visiem procesiem, kas notiek organisma visos līmeņos: bioķīmiskajā, histoloģiskajā un fizioloģiskajā līmenī. Pateicoties šim, cilvēkam asinsrades funkcijas kļūst ievērojami labākas, tiek sintizēts nepieciešamā insulīna daudzums, uzlabojas humoraregulācija, normalizējas oksidēšanās un atjaunošanās procesi, pozitīva ietekme ir uz redzi.