Sastāvdaļas: sarkanās pupiņas Organiskās sarkanās pupiņas tiek uzskatītas par pākšaugiem. Tās ir lielisks šķiedrvielu un augu olbaltumvielu avots. Piemērotas zupām un sautējumiem, kā arī aukstajiem...
Sastāvdaļas: Sojas pupiņāsSojas pupiņas ir viengadīgs kultūraugs, kas pieder tauriņziežu dzimtai. Pārtikā izmanto sojas pupiņas, kas ekonomiski ir visnozīmīgākās pupiņas pasaulē. Atkarībā no šķirnes pupiņas...
Sastāvdaļas: Turku zirņi, ūdensIzcils olbaltumvielu avots vegāniem - turku zurnīši veido izcilu pildījumu jebkuram ēdienam. Humusam tie sniedz burvīgu velveta tekstūru un maigu garšu.Uzturvērtība 100...
Melnās pupiņas audzē Dienvidāzijā. Melno pupiņu izcelsmes valsts ir Indija, kur tās audzē no seniem laikiem, un tās ir viens no visaugstāk vērtētajiem pākšaugiem Indijā....
Sastāvdaļas: Cukurkukurūza, ūdens, jūras sālsPadariet jūsu maltīti sulīgu un kraukšķīgu ar organisko dabīgi saldo kukurūzu. Tā ir kraukšķīga un maiga piedeva jūsu mīļākajiem salātiem un...
Pupu jeb pākšaugu dzimtas kultūras ir unikālas: veselīgas, garšīgas, barojošas, šķiedu saturošas, kā arī saturošas vitamīnu A un B, dzelzi, kalciju un ogļhidrātus. Ar vārdu “pākšaugi” lielākā daļa no mums domā par pupiņām, zirņiem un, iespējams, sojas pupiāņām. Šīs veselīgās pupas atšķiras ar augstu olbaltumvielu, taukvielu un cietes saturu. Pēc olbaltumvielu satura pākšaugi ir pārāki par gaļas produktiem, tāpēc veģetārieši ar tiem var aizstāt gaļu. Pupu olbaltumvielas pēc sava ķīmiskā sastāva ir tuvas dzīvnieku olbaltumvielām, bet tās ievērojami vieglāk sagremojas cilvēka organismā. Pupas nav ieteicams lietot ar maizi, kartupeļiem un riekstiem. Pupas ir smags ēdiens veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar sirds, kuņģa un žultspūsļa slimībām. Taču zaļās pupas satur maz ogļhidrātu un nerada nekādas briesmas. Interneta veikalā 8life.lv Jūs atradīsiet vairāk nekā duci dažādu pākšaugu kultūru jebkurai gaumei!