Mans grozs
Sastāvdaļas: adzuki pupiņas Organiskajām adzuki pupiņām raksturīga salda, riekstaina garša. Ieteicams pievienot rīsiem un citiem graudaugu ēdieniem, zupām, sautējumiem. Pagatavošana: Vairākas stundas izmērcētas pupiņas vārīt līdz...
Melnās pupiņas, BIO, 500g, Super Garden
26%
SUPER GARDEN
€2,50 €3,40
Melnās pupiņas audzē Dienvidāzijā. Melno pupiņu izcelsmes valsts ir Indija, kur tās audzē no seniem laikiem, un tās ir viens no visaugstāk vērtētajiem pākšaugiem Indijā....
SUPER GARDEN
€5,15
Tās ir mazi, zaļi pākšaugi, kas zināmas arī kā "zaļās pupas", "mung", "mongo", "moong", "misu pupas", "zaļās sojas pupiņas", "moog" (veselas) u.c. Tās Vigna radiata...
SUPER GARDEN
€3,85
Baltās pupiņas ir vērtīgas vitamīnu, antioksidantu un minerālvielu avots. Tāpēc tās lielā cieņā ir ne tikai veģetāriešu vidū, bet arī cilvēkiem, kas ievēro olbaltumvielu diētu....

Bio pākšaugu kultūra un to veselīgās īpašības

Pupu jeb pākšaugu dzimtas kultūras ir unikālas: veselīgas, garšīgas, barojošas, šķiedu saturošas, kā arī saturošas vitamīnu A un B, dzelzi, kalciju un ogļhidrātus. Ar vārdu “pākšaugi” lielākā daļa no mums domā par pupiņām, zirņiem un, iespējams, sojas pupiāņām. Šīs veselīgās pupas atšķiras ar augstu olbaltumvielu, taukvielu un cietes saturu. Pēc olbaltumvielu satura pākšaugi ir pārāki par gaļas produktiem, tāpēc veģetārieši ar tiem var aizstāt gaļu. Pupu olbaltumvielas pēc sava ķīmiskā sastāva ir tuvas dzīvnieku olbaltumvielām, bet tās ievērojami vieglāk sagremojas cilvēka organismā. Pupas nav ieteicams lietot ar maizi, kartupeļiem un riekstiem. Pupas ir smags ēdiens veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar sirds, kuņģa un žultspūsļa slimībām. Taču zaļās pupas satur maz ogļhidrātu un nerada nekādas briesmas. Interneta veikalā 8life.lv Jūs atradīsiet vairāk nekā duci dažādu pākšaugu kultūru jebkurai gaumei!